Skip to content Skip to footer

ENFOCATS 2024

Col·lapse Ambiental

A la 14a Edició del Festival Enfocats posem el focus en un tema urgent i que ens afecta directament a tots i totes: LA CRISI AMBIENTAL. 

El canvi climàtic és una preocupació creixent que té repercussió a tots els racons del planeta. A mesura que la població mundial continua augmentant, l’activitat humana s’intensifica i els ecosistemes naturals estan sota una pressió sense precedents: des de la contaminació de l’aire i l’aigua, la desforestació, fins a la pèrdua de la biodiversitat. Les repercussions més visibles són l’increment de la temperatura global, els canvis en els patrons de les precipitacions que generen sequeres i inundacions, les glaceres es fonen i fan pujar del nivell del mar, amenaces a la salut alimentària i, sobretot, l’impacte directe a la salut física i mental.

La crisi ambiental és ja un problema urgent, estem a punt del col·lapse, cal fer una gestió justa que requereix una acció col·lectiva de governs, empreses, organitzacions no governamentals i ciutadans i ciutadanes de tot el món. Calen polítiques estatals i mundials que cuidin i protegeixin la vida; aquest és el reclam que hem de fer de manera conjunta i organitzada. Només mitjançant un esforç conjunt i coordinat podrem revertir les injustícies climàtiques actuals, per construir un futur més sostenible per a les pròximes generacions.

Des del Pati Llimona, a través de la denúncia i la visibilització de problemàtiques locals i mundials, volem aportar el nostre granet de sorra en aquest despertar de consciències, per fomentar una futura acció ciutadana que, organitzada, interpel·li els veritables culpables. Els desafiaments ambientals són diversos i complexos, i és per això que en aquesta edició volem oferir-vos un espai de reflexió, on repensar juntes noves narratives que comportin un canvi fonamental en la manera de com consumim i com ens relacionem amb la terra i amb tot el que ella produeix. A través de les diferents exposicions, xerrades, tallers, projeccions i taules rodones, ens sumem a lluita per la millora del medi ambient on participaran també activistes i col·lectius reconeguts per les seves accions reivindicatives.

Col·laboren a l’Enfocats 2024:

FAQ

Per a les activitats de l’Enfocats 2024 serà necessari fer preinscripció. A la pàgina de cada activitat trobareu un enllaç per apuntar-vos-hi.

Totes les activitats i exposicions de l’Enfocats 2024 son gratuïtes i d’accés lliure, excepte els tallers:

  • Fem gel d’àloe amb les plantes de l’hort. Preu: 11,22€ (+3€ de suplement).
  • Sequera, aprofitament de l’aigua. Preu: 13,47€ (+5€ de suplement)