Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Impactes de la mobilitat global a Barcelona – El port, l’aeroport i el turisme massiu

Descobreix i debat amb nosaltres l’impacte ambiental que tenen el port i l’aeroport de Barcelona, especialment en relació amb la massificació turística al barri. En aquesta taula rodona, abordarem de manera crítica l’expansió del trànsit aeri i l’activitat portuària, elements clau en la transformació urbana i ecològica de la ciutat. Intervindran expertes de les tres entitats i després s’obrirà un torn de paraula al públic.

L’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic va néixer l’any 2015 amb l’objectiu d’aplegar lluites contra els processos de turistització a Barcelona i més enllà. Des de llavors, fem trobades, mobilitzacions i molta comunicació, a més de treballar cada vegada més en xarxa amb altres moviments d’aquí (per l’habitatge, ecologista, per la justícia climàtica) i amb moviments antituristització d’altres territoris, sobre els impactes negatius de la indústria turística: habitatge, contaminació, massificació, explotació laboral, precarització de la vida, salut i, cada vegada més, emissions de CO₂, responsables de la crisi climàtica que ja vivim.

Zeroport, plataforma pel decreixement del port i l’aeroport de Barcelona va néixer el 2019 i actualment té unes 140 entitats i col·lectius adherits. El seu objectiu és evitar les ampliacions projectades al port i l’aeroport de Barcelona i, alhora, fer-ne decréixer l’activitat, causant de la hipermobilitat global de persones i mercaderies i, per tant, generadora de múltiples impactes ambientals i socials, contaminació i grans emissions de gasos amb efecte hivernacle.

Ecologistes en acció forma part de l’anomenat ecologisme social, que entén que els problemes mediambientals tenen el seu origen en un model de producció i consum cada vegada més globalitzat, del qual deriven també altres problemes socials, i que cal transformar si es vol evitar la crisi ecològica. Per a això realitza campanyes de sensibilització, incidència, denúncies públiques o legals contra aquelles actuacions que danyen el medi ambient, alhora que elabora alternatives concretes i viables a cadascun dels àmbits en els quals desenvolupa la seva activitat.

Aforament limitat.

[Inscripció]

Fotografia cedida per Ecologistes en acció.