Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jornada Unboxing el Greenwashing

El Greenwashing, també conegut com a ecoimpostura o rentada d’imatge verda, es defineix com l’ús del màrqueting per tal de promoure la percepció que determinats productes, objectius o polítiques d’empreses i organitzacions són respectuosos amb el medi ambient, quan en realitat funcionen de manera completament oposada: etiquetes de productes orgànics sense certificat, envasos que suposadament són sostenibles i en realitat no ho són, etc.

Com podem detectar el greenwashing? Quines empreses el posen en pràctica? Quines eines tenim per combatre’l?

Apunta’t a les tres activitats per fer-li unboxing al greenwashing, o a aquelles que més t’interessin.

A les 17.30 h RUTA ALERTA GREENWASHING 

Farem una ruta pels establiments de Ciutat Vella que duen a terme la rentada d’imatge verda.

Punt de trobada: davant de la porta del mig d’El Corte Inglés de plaça de Catalunya.

[Inscripció]

 

A les 19:30 h PRESENTACIÓ DEL LLIBRE + TALLER PRÀCTIC “ALERTA! GREENWASHING”

El llibre Alerta: Greenwashing: El ecoblanqueo en España va més enllà de l’abc sobre el concepte. És un decàleg per combatre’l! Alguns dels seus autors ens ensenyaran en un taller pràctic com detectar el greenwashing en el nostre dia a dia per tal de practicar un consum responsable. 

Lloc: Sala Maragall

[Inscripció]

 

A les 20:30 h GREENWASHING GAMIFICAT 

Taller demostratiu sobre el joc de taula “B Cruel 4 the Planet”. El joc de taula que et permet ser dolent, però amb un bon propòsit! “B Cruel 4 The Planet” no és un altre joc de taula, és molt més que això: Tindràs la possibilitat de ser cruel de forma divertida però per lluitar contra la crisi climàtica i social. Crea la teva millor combinació de greenwashing, pinkwashing i tots els washings possibles a cada ronda!

[Inscripció]