Què passaria si mostrar solucions o contar històries que fan el bé fos la millor manera de resoldre els problemes ecològics, econòmics i socials?
Seguint la publicació d’un estudi que anunciava la possible desaparició de part de la humanitat d’aquí al 2100, Cyril Dion i Mélanie Laurent es van proposar, al costat d’un equip de quatre persones, iniciar la seva pròpia recerca en deu països per esbrinar què podria estar provocant tal catàstrofe i, sobretot, com es podria evitar. Durant el seu viatge van conèixer pioners que estaven reinventant l’agricultura, l’energia, l’economia, la democràcia i l’educació. Posant en pràctica aquestes iniciatives, concretes, positives i que ja estan en marxa en alguns llocs i demostrant que funcionen, els directors van començar a veurecom podria ser el món del demà.
La pel·lícula va inaugurar la Cimera del clima de l’ONU que es va celebrar en París l’any 2015. Va ser guanyadora del Premi César al Millor documental el mateix any.
Debat posterior amb Anna Mundet Molas d’Ecologistes en Acció i Javier Rueda de Sobrevivir al descalabro
Anna Mundet Molas: Investigadora predoctoral i cineasta, graduada en Comunicació Audiovisual i màster en Estudis del Cinema i l’Audiovisual Contemporani per la Universitat Pompeu Fabra. Els seus interessos de recerca se centren en els estudis crítics en IA, l’estètica del cinema computacional, l’ecocrítica i les humanitats ambientals, destacant la seva dedicació a explorar la intersecció de la tecnologia, el cinema i l’ecologisme tant a través de la recerca artística com de l’activisme a Ecologistes en Acció (www.ecologistasenaccion.org)
Javier Rueda: Apassionat del format audiovisual, amb àmplia experiència en projectes de sensibilització i promoció de valors. Dirigeix des del 2003 Aved Produccions, una associació sense ànim de lucre amb què ha desenvolupat gran varietat de projectes. Al terreny educatiu, ha participat com a ponent en diferents tallers audiovisuals enfocats a fomentar l’expressió en diferents tipus de col·lectius. Des del 2018, forma part de l’equip impulsor del projecte de sensibilització anticolonial i antiracista “We Exist Tour Project”, centrat a sensibilitzar sobre migracions forçades. Des del 2020, forma part de l’equip impulsor del projecte “Sobrevivir al Descalabro”, centrat a sensibilitzar sobre la crisi ecosocial contemporània. La seva relació amb l’audiovisual s’estén al món dels festivals de cinema, on té experiència en diverses àrees. També va cofundar Zumzeig Cinecooperativa, un projecte de sala de cinema cooperativa i sense ànim de lucre reconegut pel seu caràcter innovador i estructura participativa horitzontal i democràtica, creat a Barcelona el 2016.
Aforament limitat.