Skip to content Skip to footer

ENFOCATS 2023

L'#EstigmaDeLaFragilitat

L’Enfocats s’ha consolidat com un punt de trobada entre fotògrafs, entitats, i col·lectius que contemplen la fotografia, l’audiovisual i la paraula com una eina per a la transformació social. Enguany celebrem la 13a edició posant en relleu espais respectuosos on reflexionar sobre la fragilitat humana. Comptem amb la col·laboració d’associacions, col·lectius, professionals del tema i de la fotografia que aportaran la seva experiència i sabers en aquest àmbit.

Partim del fet que tothom és vulnerable i que podem patir un neguit emocional en qualsevol moment de la nostra vida. Com a societat, intentem amagar aquest malestar, hi ha alguna cosa incòmoda a la bogeria que és inherent a l’ésser humà. Aquesta, d’alguna manera o una altra està present en totes les persones. Volem parlar de malestar i de vulnerabilitat, com a conceptes principals, que no resulten aliens a cap persona. Aquesta situació vulnerable provoca unes conseqüències socials en les persones que la pateixen i en el seu entorn. Exclusió, soledat i assenyalament, per part de la societat mal anomenada normal, és el que senten les persones que obtenen un diagnòstic clínic.

Volem donar èmfasi a la normalització i a la naturalitat de certes situacions que pot patir la ment. No hi aportarem solucions, sinó que intentarem –a través de les diferents propostes del programa Enfocats, on trobarem exposicions, projeccions, xerrades i taules de debat– abordar aquestes temàtiques i conèixer també altres disjuntives possibles poc conegudes o de les quals hi ha poca informació.

Col·laboren a l’Enfocats 2023:

FAQ

Per a les activitats de l’Enfocats 2023 serà necessari fer preinscripció. A la pàgina de cada activitat trobareu un enllaç per apuntar-vos.

Totes les activitats i exposicions de l’Enfocats 2023 son gratuïtes i d’accés lliure, excepte el taller “Monstruositat i cos malalt”, que té un cost de 35,04€.